Verzameling oud landbouwalaam in Hof ter Stokere.

De familie Van Bouwel-Van den Heuvel is beslist met volle overtuiging bezig, volop waardering te creëren voor het verleden. Een grote privécollectie van oud landbouwalaam uit de vorige eeuw is hier verzameld en tentoongesteld. Gaande van klein handgerief tot paardentractiemachines, van wan- tot zelfreinigende dorsmachine, zijn bij gelegenheden (op afspraak) in al zijn pracht en praal te bewonderen.

Niet gewoontjes deze verzameling, alles wordt tot in de kleinste details uitgewerkt, een heus werk wat dan ook resulteert in een uniek uitzicht uit vervlogen tijden.

Voor liefhebbers van de jaren '30, '40 en '50 is er naar alle waarschijnlijkheid veel van dit materiaal herkenbaar. Voor vele van onze ouders en grootouders waren deze gereedschappen dagelijkse rituelen, waarmee zware arbeid alsnog moest verricht worden. Toen in die tijd hard labeur, waar 'bezoekers op leeftijd' beslist met een warm gevuld hart naartoe blikken...

Voeg daar nog een prachtige hoeve met zijn veel stallingen bij, beslist een uniek kader voor deze verzameling van landbouwalaam.

1994 - 2009

2010 - 2012

 

 

21°

OPEN TUINDAG

op zondag

5 augustus 2018

 

m.m.v.

Sa'Taq'a

 

Bedankt aan de talrijke bezoekers op onze

21° OPEN TUINDAG.

Dank zij jullie was dit wederom een succes en een aangename en gezellige dag.

 

Bedankt namens de Familie Van Bouwel - Van den Heuvel.

 

 

Wenst u graag ‘Hof ter Stokere’ een bezoek te brengen ?

U bent van harte welkom op afspraak. Via mail is steeds handig... De toegang is gratis...