Verzameling oud landbouwalaam in Hof ter Stokere.

De familie Van Bouwel-Van den Heuvel is beslist met volle overtuiging bezig, volop waardering te creëren voor het verleden. Een grote privécollectie van oud landbouwalaam uit de vorige eeuw is hier verzameld en tentoongesteld. Gaande van klein handgerief tot paardentractiemachines, van wan- tot zelfreinigende dorsmachine, zijn bij gelegenheden (op afspraak) in al zijn pracht en praal te bewonderen.

Niet gewoontjes deze verzameling, alles wordt tot in de kleinste details uitgewerkt, een heus werk wat dan ook resulteert in een uniek uitzicht uit vervlogen tijden.

Voor liefhebbers van de jaren '30, '40 en '50 is er naar alle waarschijnlijkheid veel van dit materiaal herkenbaar. Voor vele van onze ouders en grootouders waren deze gereedschappen dagelijkse rituelen, waarmee zware arbeid alsnog moest verricht worden. Toen in die tijd hard labeur, waar 'bezoekers op leeftijd' beslist met een warm gevuld hart naartoe blikken...

Voeg daar nog een prachtige hoeve met zijn veel stallingen bij, beslist een uniek kader voor deze verzameling van landbouwalaam.

1994 - 2009

2010 - 2012

 

 

22°

OPEN TUINDAG

op zondag

4 augustus 2019

 

m.m.v.

Sa'Taq'a

 

met tento Landbouwalaam en aanverwante.
Thema
"Van Geluid naar Beeld"  van het prille begin met de grammofoon tot televisiekas en al wat daar tussen evolueerde. 

 

Trefdag voor Kempens Hoen.

 

Tento Zilver en Gouden Campines.

 

Ruilmoment Campines, oude en jonge dieren en broedeieren.

 

 

Wenst u graag

‘Hof ter Stokere’

een bezoek te brengen ?

U bent van harte welkom op afspraak. Via mail is steeds handig... De toegang is gratis...