22° Open Tuindag                                                   

 

 'Hof Ter Stokere' 

 

Diepte 1   Merksplas    
Zondag 4 augustus 2019         9.30u tot 19.00u

 

 

 

 

Een grote stap terug zetten in een vervlogen tijd, gecombineerd in een groene oase van stilte en rust. Zalig weg mijmeren in de tijd van toen en heerlijk onthaasten in wel élk opzicht.

Het kan allemaal op deze heuglijk dag! 

 

Voorstelling van een prachtige tuin en oude hoevegebouwen.

 

 

Deze prachtige en tevens zeer natuurlijk ogende rustieke hoevetuin, 4500 m2 groot, is in verschillende delen, met aparte zithoeken en aangevuld met een heuse woonwagen, beslist een parel voor menig oog. Mede hierdoor is deze tuin erg gekend en gegeerd, zowel vóór als dóór menig tuinliefhebber.  De tuin verschaft u dit landelijke uitzicht door in eerste instantie het prachtig statige huis, maar ook mede door de aanwezigheid van vele oude hoevegebouwen.  Helemaal centraal en zeer dikke trekpleister, staat een geweldig inlandse eik van drie eeuwen oud te bewonderen.  Je wordt er helemaal stil van als je hieronder zit...    Ongeveer 800 planten vallen te bewonderen waaronder veel zomerbloeiers, maar ook vaste planten en sierstruiken, die naar gewoonte weerom het beste van zichzelf zullen geven.

 

 

 

 

 

Dit wordt u allemaal met uiterst 'groene vingers' aangeboden...


   
      De familie Van Bouwel-Van Den Heuvel is beslist met volle overtuiging bezig, voor diegene die deze fijne eigenschap nog niet zouden bezitten, volop waardering te creëren voor het verleden.  Een grote privé-collectie  van oud landbouwalaam uit de vorige eeuw wordt er tentoongesteld.  Gaande van klein handgerief tot paardentractie machines, van wan- tot zelfreinigende dorsmachine, zijn voor deze gelegenheid in al zijn pracht en praal te bewonderen.   Het resultaat is een uniek overzicht uit vervlogen tijden.  Voor liefhebbers van de jaren '30, '40 en '50 is er naar alle waarschijnlijkheid veel van dit materiaal herkenbaar.  Voor vele van onze ouders en grootouders waren deze gereedschappen dagelijkse rituelen, waarmee zware arbeid mee verricht werd.  Toen in die tijd hard labeur, waar 'bezoekers op leeftijd' op deze dag beslist met een warm gevuld hart naartoe blikken...

 

Trefdag voor Kempens Hoen.

 

Tento Zilver en Gouden Campines.

 

Ruilmoment Campines, oude en jonge dieren en broedeieren.

 

 

 

"Kempens Hoen"
deze organiseert op deze dag een jongdierendag
met Gouden en Zilver Campines.

 

De Zilver Campines, de rechtstreekse afstammelingen van het Kempens Hoen  is terug in de Kempen, na zowat 80 jaar te zijn verdwenen is het terug gehaald uit de buurlanden en opnieuw gefokt op Kempische grond waar het van oorsprong zijn  roots liggen, deze kippen worden hier alsook gepresenteerd, alsmede ook een stukje visuele geschiedenis aan de van hand historische materiaal zoals foto's en teksten.

 

 

 

 

Met ondersteuning van Heemkring Marcblas die mee aanvult op dit gebeuren.

 

Thema : "Van Geluid naar Beeld"

Van het prille begin met de grammofoon tot televisiekas en al wat daar tussen evolueerde. 

 

De opbrengst van deze dag is ten voordele van  de vereniging 'SATAQA' wat het indiaanse woord uit Guatemala sa'taq'a betekent 'in de diepte'. Deze verenging steunt de ontwikkelingswerken van Fons Huet en zijn vrouw Marta Macz Pacay, een geëngageerde Indiaanse dame uit de streek Alta Verapaz in het noorden van Guatemala.

 

  

Iedereen méér dan welkom op volgende locatie: Diepte 1 te 2330 Merksplas. Dit is een zijstraat van de grote baan  N124 Merksplas-Wortel-Hoogstraten.

 

  

Tel  014/63.47.33

lukvanbouwel@gmail.com   http://hofterstokere.jimdo.com/                                                                                              

Ruime parking wordt voorzien en de toegang is helemaal gratis.

 

          l

 

 

 

 

22°

OPEN TUINDAG

op zondag

4 augustus 2019

 

m.m.v.

Sa'Taq'a

 

met tento Landbouwalaam en aanverwante.
Thema
"Van Geluid naar Beeld"  van het prille begin met de grammofoon tot televisiekas en al wat daar tussen evolueerde. 

 

Trefdag voor Kempens Hoen.

 

Tento Zilver en Gouden Campines.

 

Ruilmoment Campines, oude en jonge dieren en broedeieren.

 

 

Wenst u graag

‘Hof ter Stokere’

een bezoek te brengen ?

U bent van harte welkom op afspraak. Via mail is steeds handig... De toegang is gratis...